Tavaszi tél

Beköszöntött a tavasz. Legalábbis elméletben. Valóságban az idei tél leghidegebb éjszakája után a leghidegebb nappal indult a március. Hó( és jég)virág borított mindent, 15 fok volt, csak éppen mínuszban. Enyhülés és igazi tavasz bizonytalan ideig elhalasztva.. 

A hó és a hideg mg mindig tartja magát, de időnként azért kisüt a nap is.

Tavaly ilyenkor már készültünk a kerti munkákra, talán már fel is ástam a veteményest. Szerintem már keltek az első palántamagok, most pedig legfeljebb a havat söprögethetem a járdáról.

Ettől függetlenül örülök, hogy igazi telünk van, még ha kicsit el is csúszott. Van/volt bőven havazás és kemény hideg is. Jobb mintha a latyakban kellett volna gázolni, vagy ónos esőben csúszkálni. És igazán szép a táj.

Pár éve, mikor még tényleg csak vasárnapi sofőrök voltunk, rettegtem ezektől az időktől. Most sem vezetünk túl sokat. Biztos vannak akik mazsolának tartanak, talán joggal, de mindegy milyen idő van, el kell indulni.  Őszintén szólva, már nem igazán izgulok amiatt, hogy milyen idő van. Azért az ónos esőt ettől függetlenül kihagynám.

Jó ilyenkor idebenn, sütni főzni a meleg szobában, de jól esik egy nagyot sétálni is a friss időben, vagy szánkózni a hóban.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .